Welke online brokers zijn er?

Welke online brokers zijn er?

Beleggen in aandelen, valuta en grondstoffen, zoals goud, koffie en olie, heeft zich in de afgelopen jaren verplaatst van de conventionele banken naar het internet, naar de zogeheten online brokers. Je kan binnen enkele minuten na het aanmaken van een account met online beleggen beginnen.

Het grote voordeel van online brokers zijn de lage kosten en de snelheid waarmee je kan beleggen. Zo bieden online brokers buiten hun overzichtelijke en klantvriendelijke handelsplatforms voor de pc en laptop ook handige apps aan voor de tablet en smartphone waarmee je razendsnel kan reageren, waar je ook bent. Hieronder tref je een overzicht aan van de meest gangbare online brokers waar je kan beleggen:

  • Plus500: Snel groeiende aanbieder van CFD’s en genoteerd aan de London Stock Exchange (LSE). Plus500 Heeft een hoge klantwaardering. De app van Plus500 is een van de best beoordeelde in App Store en Google Play
  • LYNX: NEderlandse onderneming, opererend in Europa. Heeft diverse onderscheidingen gewonnen waaronder beste broker van 2016. Klanten waarderen Lynx met een 8,8
  • IG Markets: Wereldwijde broker, actief in 16 landen. Grootste aanbieder van CFD’s. Onderdeel van IG holdings Plc.
  • Today’s Brokers: Nederlandse onderneming, gevestigd in Amsterdam. Biedt naast CFD’s ook mogelijkheden tot onder meer beleggen in aandelen, futures, obligaties en beleggingsfondsen.
  • Binck: Amsterdamse onderneming. Actief n Nederland, België, Italië en Frankrijk. 13 keer uitgeroepen tot beste broker. Marktleider in online beleggen.
  • DEGIRO: Nederlandse online broker, ooit begonnen voor de professionele belegger en in 2013 haar deuren geopend voor particuliere beleggers. In bezit van verschillende onderscheidingen waaronder, Voordeligste Keuze (FD) en Winnaar Kostenonderzoek (Consumentenbond).