Beleggen Online

Breed aanbod van online brokers

Met de mogelijkheden die het internet biedt hoeven we voor veel diensten niet meer de deur uit. Voor beleggen geldt hetzelfde. Moest je vroeger nog met regelmaat een afspraak maken met de  beleggingsadviseur van de bank om jouw portefeuille door te nemen of opdrachten tot het aankopen van aandelen te ondertekenen, nu doe kan je alle handelingen eenvoudig zelf doen vanachter je computer, laptop of vanaf je tablet of smartphone.

Het aanbod van online beleggingsplatforms is groot. Naast de conventionele banken zoals, ABN Amro, Rabobank en ING zijn er tal van online handelsplatforms, oftewel Brokers zoals, Plus 500, Binck, en Lynx. Het voordeel van dit uitgebreide aanbod aan handelsplatforms is dat zij veel minder kosten berekenen. Om te bepalen welke bank of broker voor jouw specifieke situatie het beste (goedkoopste) uitpakt kan je gebruik maken van verschillende online vergelijkings-tools.

Account openen

Online beleggen begint met het openen van een account bij de door jouw geselecteerde bank of broker. Vervolgens wordt een speciale beleggingsrekening geopend van waaraf de  handelingen kunnen gaan plaatsvinden. Als je twijfelt waarin te beleggen dan kan je online advies van ervaren en succesvolle beleggers inwinnen. Deze zogenaamde beleggingsgoeroe ’s zitten bovenop het nieuws en kunnen je voorzien van waardevolle adviezen.

Online brokers bieden jou de mogelijkheid om middels een demo een idee te krijgen hoe online beleggen bij hen in zijn werk gaat. Je ontvangt na aanmelding een virtueel bedrag op je beleggersrekening waar je vervolgens direct virtueel mee kan gaan beleggen. Zo kan je de verschillende aanbieders uitproberen om te kijken welke je het beste bevalt.

Beleggen via je pc, laptop, tablet of smartphone

De meest gangbare wijze van online beleggen is op de computer of laptop. Als je via je bank een beleggingsaccount hebt geopend kan je na het inloggen vanuit je rekeningenoverzicht rechtstreeks naar je beleggingsportefeuille. De online brokers hebben de drempel nog lager gelegd. Na het inloggen krijg je een overzichtelijk scherm met daarin onder meer vermeld je beleggingen en het uitstaande beschikbare saldo op je beleggersrekening. Je kan meteen starten met handelen. De koersen van onder meer valuta en aandelen zijn live te volgen. Door met je muis over de grafieken te glijden kan je de laatste details van het betreffende aandeel inzien.

De smartphone en tablet worden ook steeds vaker gebruikt om online te beleggen. Elke online broker biedt een app aan waarmee je direct toegang hebt tot je account. Zo kan je snel reageren als er interessante ontwikkelingen zijn  op bijvoorbeeld de valutamarkt of oliemarkt. Ook de eerder genoemde demo’s zijn er voor de smartphone en tablet. De handelsbeurzen die verspreid liggen over heel de wereld zijn geopend op werkdagen.